Hoş Geldiniz! 👋

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Kayıt Ol

Linux Ssh Portunu Değiştirme

Adanalı

Administrator
14
TT RANK
Katılım
9 Haziran 2018
Konular
1,536
Mesajlar
5,814
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,767
Puanları
113
Konum
Adana
Web sitesi
www.trturka.com
Cinsiyet
Erkek
SSH portu varsıyalan olarak 22 olduğu için güvenlik riski oluşturabilir, eğer değişirmek isterseniz öncelikle SSH ile sunucuya giriş yaptıktan sonra,

Kod:
nano /etc/ssh/sshd_config

komutu ile SSH ayarlarının bulunduğu dosyayı açıyoruz. Bu dosya içerisinde aşağıdaki resimde portu belirten bir bilgi olacaktır.

ssh-port-degistirme8ikdu.jpg


#Port 22 olan kısmı istediğiniz ve unutmayacağınız bir rakamla değiştirip CTRL + X tuşlarına basarak işlemi kayıt ediyoruz.

Örnek Port 5789

SSHD serverına restart atıyoruz.

Kod:
/etc/init.d/sshd restart
 
Paylaşım ve bilgilendirmene emeklerine sağlık Kardeşim...
 

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
  • Geri
    Üst